İçeriğe atla

Ara

Araba

  Product image
  • :

ara toplam:
Vergi dahil ve ödeme sırasında hesaplanan nakliye
Sepeti görüntüle
Sepetiniz boş
24 Saatte Hızlı Kargo 24 Saatte Hızlı Kargo 24 Saatte Hızlı Kargo 24 Saatte Hızlı Kargo 24 Saatte Hızlı Kargo 24 Saatte Hızlı Kargo 24 Saatte Hızlı Kargo 24 Saatte Hızlı Kargo 24 Saatte Hızlı Kargo 24 Saatte Hızlı Kargo 24 Saatte Hızlı Kargo 24 Saatte Hızlı Kargo 24 Saatte Hızlı Kargo 24 Saatte Hızlı Kargo 24 Saatte Hızlı Kargo
Güneşin zararlı etkilerine karşı korunmamız gerektiğini artık hepimiz çok iyi biliyoruz. Yaz, kış tüm mevsimlerde, hatta kapalı havalarda ve alanlarda dahi düşük faktörlü de olsa güneş kremi kullanmalıyız. Birçok bilimsel araştırma tarafından da kanıtlandığı üzere, güneşin zararlı ışınları ciltte lekelenme (pigmentasyon), ciltte erken yaşlanma (premature aging), kırışıklıklar ve hatta cilt kanseri gibi olumsuzluklara neden olabiliyor.

Cilt sağlığımız korumak ve pürüzsüz, ton eşitliğine sahip genç bir cilde sahip olmak için Güneş Kremi ararken, bu defa da UVA, UVB, SPF gibi terimler arasında kayboluyor, kafamız karışıyor; bizim için en iyi güneş kremine karar vermede sorun yaşıyor olabiliriz.

Sizler için kaleme aldığımız bu blog yazımızda UVA, UVB , HEV ve Geniş Spektrumlu güneş kremlerinin ne ifade ettiğini bulabilirsiniz.

AZSKINHEALTH Geniş Spektrumlu Güneş Kremimizi incelemek ve alışveriş yapmak için buraya tıklayın.


UVA, UVB ve HEV, güneş ışınlarının farklı dalga boylarını/bölümleri ifade eden terimlerdir:

UVB Nedir?
UVB (Ultraviyole B) ışınları, daha kısa dalga boylarına sahiptir ve genellikle cildin üst katmanlarına etki eder. Cam gibi yüzeylerden fazla içeri giremezler. “Yakıcı” diye adlandırılan bu ışınlar, güneş yanığına neden olabilir ve cilt kanseri riskini artırabilir. Dahası, UVB ışınları, ciltteki DNA'ya doğrudan zarar verebilir ve aşırı maruz kalmak tüm cilt tiplerinde cilt kanserine yol açabilir.

Sonuç: Güneş Kreminizin UVB koruma sağladığından emin olun!


UVA Nedir?
UVA (Ultraviyole A) ışınları, ultraviyole spektrumunun en uzun dalga boylarını temsil eder. Bu ışınlar, cildin derin katmanlarına nüfuz edebilir ve hücresel hasara neden olabilir. UVA ışınları, cilt yaşlanması ve kırışıklıklar gibi uzun vadeli etkilere yol açabilir. Ayrıca, bronzlaşmaya neden olan ışınlardır. UVA ışınları, UVB’den farklı olarak, ozon tarafından filtrelenmezler. Yine, UVB’nin aksine ciltte “yanmalara” sebep olmamalarına rağmen, daha derin katmanlara etki ederek kolajen üzerinde yıkıcı etki gösterirler ve ciddi koyulaşma ve yaşlanmaya neden olurlar. Yine, cilt kanseri linkini artırabilirler.

Sonuç: Güneş Kreminizin Sadece UVB koruma sağlaması yetmez, UVA koruması sağladığından emin olmalısınız!

HEV Nedir?
HEV (Mavi Işık veya Yüksek Enerjili Görünür Işık) ışınları, görünür ışık spektrumunun mavi kısmını temsil eder. Bu ışınlar, güneş ışığının bir parçasıdır ve aynı zamanda elektronik cihazlardan yayılan mavi ışığı içerirler. Yani bu ışınlara gece - gündüz, açık ve kapalı alanlarda sürekli maruz daima maruz kalırız. HEV ışıkları cilt hücrelerinde,hücrelerinin küçülmesi gibi değişikliğe neden olabiliyorlar.

HEV ışıkları deride çok daha alt katmanlara kadar etki ederler ve cildin erken yaşlanması ve güneş lekeleri, melazma ve iltihap sonrası hiperpigmentasyon gibi durumalra yol açabilmektedirler.


Sonuç: Güneş Kremininiz seçerken olmazsa olmaz ölçütlerinizden birisi Geniş Spektrumlu olmaları olsun. Sizin için en doğru güneş kremi mutlaka Geniş Spektrumlu, UVA UVB ve HEV korumalarını içermelidir.

Bu konuda, AZSKINHEALTH Güneş Kremimizi kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

AZ Skin Health
SPF 50+ GÜNEŞ KREMİ
Geniş Spektrumlu Güneş Koruma Kremi, UVA/UVB ve HEV koruması ile cildi güneşin zararları etkilerine karşı güçlü koruma sağlar. Anti-Photoaging özelliği sayesinde leke oluşumunu önleyerek photo-yaşlanmaya karşı etkili bir şekilde korur. İçerdiği hyaluronic asit sayesinde cilde ihtiyaç duyduğu nemi sağlar.

We use cookies to ensure you get the best experience on our website.